dinsdag 11 juli 2017


Trosa - Oxelösund

Om een uur of 9 het anker omhoog gehaald. De ketting massief van de modder. Dat is vaak zo als je op een ankerplaats 360 bent gedraaid. We hebben een dekwasspuit dus geen probleem. Het duurt wat langer. We varen richting Oxelösund via de meest smalle en ondiepe scherenroutes. Ik blijf me soms afvragen kan dit wel maar het gaat allemaal goed. Het blijkt eigenlijk dat deze alternatieve routes het meest druk zijn. Ze snijden dan ook het meeste af. 
Al tuffend op de motor. Er staat geen wind. Om een uur of 2 in de middag leggen we aan in Oxelösund. Eerst in de verkeerde haven. Dit is een grote prive haven. In een oud havenboek staat dit nog als ligplaats. Als we helemaal vast liggen en ons melden bij de havenmeester zijn we niet echt welkom. De aanwezige clubgenoten verwijzen ons naar de Fiskeri hamn aan de andere kant. Trossen los en daar heen. Andere Hollanders nemen net het mooie plekje in en wij moeten dieper de haven in. Dat is altijd lastig om als de wind draait weer weg te komen. Maar het is een gezellig haventje. Ik zet de vouwfiets op de kade en ga nog even in de stad boodschappen doen. Het is niet echt een mooie stad helaas. Alles wordt toch gedomineerd door de enorme staalfabriek die om de plaats is heen gevlochten. Er ligt dan wel een heel groot natuurgebied tegen aan ( als compensatie denk ik) Dit si gewoon toegankelijk. In Nederland stond hier een hek omheen met "verboden toegang Natuurmonumenten. (Alleen toegankelijk voor bestuursleden) .
s' Avonds een heerlijke douche op maar 1 muntje. Het zou 4 minuten zijn maar het werden er velen meer.



Dit is de naam van de baai onder Trosa

We kruipen weer door de meest nauwe stukjes

Oud loods gebouw

Sävösund

Er was hier net een reddingsactie geweest met de reddingsboot en de trauma helikopter.Allemaal via de marifoon te volgen. 

De vissershaven en Gastehamn van Oxelosund

Geen opmerkingen:

Een reactie posten