zondag 23 juli 2017



Karlskrona - Simrishamn

De wind en de windberichten zijn dusdanig dat we besluiten om helaas de volgende dag verder te gaan. Karskrona is leuk maar 60 mijl op de motor niet. Er zou een flinke wind komen en als je bijna 60 mijl ( omgerekend naar km is x 1,852) dan is het prettig hier niet te lang over te doen. De dag er na zou er veel minder wind komen te staan.

Al vroeg op pad. Voor 6 uur al de haven uit. Er zou wind staan maar dat stond er niet. Je bent dan wel teleurgesteld omdat het weerbureau je wel een vette worst voor houdt maar die 's, morgens weer voor je neus weg haalt. Tot half 10 met de motor aan waarvan vanaf 8 uur steeds een beetje minder gas zodat het zeil de rest overnam en de snelheid mooi op 6 knoop bleef.

Vanaf half 10 ging het fantastisch. Een dikke windkracht 5 ruime wind en een toenemende deining. Op de meter ( en die liegt niet omdat het een satelliet meting is) hebben we even 9,1 knoop gevaren. Dit van een golf af surfen natuurlijk. Maar de snelheid zat er goed in.
Om 15.00 waren we voor de haven van Simrishamn. Wat doen we. In de haven de zeilen er af of buiten de haven. Aangezien ik er 18 jaar geleden was geweest stond de haven niet meer echt op mijn netvlies. Het werd dus buiten de haven. Tegen de wind in. Dan ziet de wereld er opeens anders uit als je opeens 2 meter deining ontmoet.
Afijn een half uur lagen we vast in een mooie box op 2,5 meter water. De stad (dorp) nog even in voor wat gezelligheid en een lekker ijsje. 
Op tijd te kooi want er moest de volgende dag weer verder gevaren worden gezien de goede wind.


Prachtige stad in het eerste licht. Het Marine museum links voor. Op het donkere oorlogsschip de Vastervik werden destijds  de verhoren met de Russische onderzeeboot kapitein gehouden.

Een echte Marine stad 

Tot de eind jaren 70 van de vorige eeuw was het bezoeken van deze stad via het water een onmogelijkheid

Simrishamn kade bij de haven

Toeristen plaats

De coördinaten van Simrishamn

De fiskery hamn
Zie hier het bewijs. Max snelheid van deze dag is 9,3 knoop. Das heel hard voor een boot Het kwam van een surf van een golf. We hebben het ook niet op de andere snelheidsmeter gezien want daar zit een vertraging in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten