zondag 23 juli 2017

Karlskrona

Deze stad was in de jaren 60 en 70 met een zeilboot niet aan te lopen. Het is een Marine haven die beschermd werd in de koude oorlog met de Russen. Bij veel scheren liggen dammen en er is maar 1 diepe opening naar zee. Hierdoor is in de jaren 80 toch nog een Russische onderzeeër geslopen en daar aan de grond gelopen. Hij is toen gedwongen om boven water te komen en dit is best een diplomatieke rel geweest. De kapitein van de onderzeeër is destijds flink aan de tand gevoeld. Eigenlijk een aanval op Zweden. Deze provocatie werd ook wel een beetje als blamage gezien voor Zweden.Onlangs werd er een wederom opnieuw en verdachte beweging geconstateerd maar een zoektocht heeft niets opgeleverd. 
Karlskrona komt wel in mijn lijstje van daar moet ik nog eens heen en wat langer blijven. Er is veel moois te zien. En lekker ijs...



Prachtige oude stad met een recht straten circuit

Prachtig plafond in de Duitse kerk van Karlskrona. Door het koepel plafond heb je een directe echo met jezelf. Je kunt jezelf hard horen fluisteren.

Centrum plein

Wereldberoemde Italiaanse  ijssalon. Zie dan ook de enorme rij voor de ijswinkel. Heel bijzonder.

Mooie putdeksel

Leuk dagje uit langs de scheren met de veerboot.

Husbil. Zweeds voor camper. Soms zou ik er ook wel een willen als het slecht weer op zee is en het regent. Maar als je dit nu ziet weet ik dat niet meer zo zeker.

Coastguard van Zweden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten