woensdag 19 juli 2017




Kristianopel - Karlskrona
Het is windstil als we uit Kristianopel vertrekken. Net voordat de hele club dubbel liggers zich gaat herschikken glippen we de haven uit.
Geen zeildag word er verwacht. Daarom kiezen we voor de scheren route. Ook omdat we nu eens willen lijken of we onder de brug door kunnen. Deze is niet beweegbaar. We hebben uitgerekend dat de mast ongeveer 17.40 meter is dus het moet lukken. Zo niet dan heb je enorme schade.

Bij de invaart komt er gelijk al een mooi landschap naar voren wat wij helemaal niet kennen. Mooie scheren, veel vakantievierders, zeil en motor bootjes. Een leuk geheel. 

Al tuffend naar Karlskrona. Bij de brug die trouwens vroeger gewoon laag was en open kon, gaan we heel langzaam varen. Op de peilschaal onder bij de brug staat dat het water 42 cm lager staat dus is er een doorvaarthoogte van 18.42 meter. Genoeg om de antennes en de Windex heel te laten.
Om plm 15.00 uur liggen we vast in een luxe maar wat ongezellige haven. Maar de stad trekt al gauw.





Brug over de scheren. 18 meter hoog. Hier konden we met de Beluga nooit onder door. Nu eindelijk geprobeerd en er was nog wel een meter over omdat het water ook lager stond. Totale hoogte vd brug 18.40 m
Karlskrona met op de voorgrond Zwedens hobby


Past ie?  18 meter staat op het bord. Deze route door de scheren bij Karlskrona zorgt ervoor dat je niet buiten om hoeft met evt slecht weer. Je kunt dan van Kristianopel redelijk beschut naar Karlskrona varen. Het is ook nog eens een hele mooie route.

De invaart van zee naar de scheren. De eerste ton.

Er varen ook veerponten

Stukje maritieme architectuur.

Invaart Karlskrona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten