dinsdag 5 juni 2018

Paradijs


In de avond was het gedaan met de rust. De sluismeester waar ik mijn kanaalgeld betaalde gaf het al aan; er komt een flottielje van wel 35 boten hier de nacht door brengen. Ook mijn Nederlandse voor buurman maar ingelicht. Hij was er niet blij mee. Om een uur of 7 's,avonds lag de 1e er al en een uur later lag het vol. Weg paradijs. 1 motorboot wilde zelfs achter ons gaan liggen helemaal aan het einde van de steiger. Er was daar nog maar een 3 meter steiger zonder bolders om vast te maken.
Ik liet me even van mijn boze kant zien dat dit toch echt geen ligplaats was met de zuiging van de vrachtschepen op het kanaal. Ze dropen af. Wat kan zo,n grote groep toch opeens intimiderend zijn.

De volgende dag was de groep al op tijd op reis. Nog even paradijs. Even later wij ook voor en achter en langzaam varend richting Flemhudersee. Dit is een soort Appendix aan de zuidkant van het kanaal waar je op een kleine rede kunt ankeren. Op zich een super plekje. De grote zeeschepen komen langs, je kunt er lekker zwemmen en het is er lekker rustig. Het water is er al wat ziltig.

De volgende ochtend had niemand zin om verder te gaan. Er werd een “bult”wind verwacht in de Kieler forde dus een xtra dagje hier kon best. Gedurende de dag kwamen er steeds meer schepen bij zonder onaangenaam te worden. Om een uur of 10 's,avonds kwam er nog een groot Nederlands motorjacht die heel kalm en rustig zich tussen de palen manoeuvreerde. Niet een plek waar je wil liggen maar hij deed het super. Wil je ook met 2 motoren+ kop en kontschroef .

De volgende ochtend weer op weg naar de sluis in Holtenau. Om een uur of 12 waren we daar en na even aan de wachtsteiger te hebben gelegen werden we opgeroepen om ons klaar te maken “zum sluessen” We lagen in de sluis met een super groot schip. Gelukkig zonder schroef geweld.
Weer een uur verder waren we op weg naar Moltenort en op het Kielerfjord. Na eerst in de nieuwe haven te hebben gekeken voor een ligplaats uiteindelijk naar de oude haven gegaan. Daar vonden ook na lang zoeken een prima plekje.

Laten we zeggen nu begint een beetje de vakantie maar komt ook de vraag waar uiteindelijk naar toe na Kiel.






De schipper himself

Het eerste zelf gebakken brood in de wonderpan. Een voordeel er is nooit gedoe om wie krijgt het kapje 

Eeen van de grote jongens op het kanaal

St John is een eiland in de Cariben waar je goedkoop een schip kan registeren

drukte op de weiche. Op dit soort plekken passeren schepen elkaar.

Op een meerpaal zit een meeuw te broeden.

Hier moet nu echt kanaalgeld worden betaald. Vorig jaar was de doorgang nog gratis.

Wat een flatgebouw


Weer een mooi kunstwerk op de plotter in de haven van Moltenort. Zoeken naar een ligplaats.
Gister met 3 boten nu met wel 40 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten