vrijdag 8 juni 2018

Hoe een toilettas de koers in "gevaar "brengt




165 kroon havengeld. Schip 10cm minder diep. Heerlijk alle Deens kleingeld op.



Moltenort – Spodsbjerg

Al vroeg naar de bakker om nog wat lekker Duitse broodjes mee te kunnen nemen. Om een uur of 9 voor en achter. Na de Nederlandse schilders te hebben uitgezwaaid zaten we al op het Kielerfjord.
In het fjord stond niet zoveel wind dus rustig dobberend naar de uitgang.
Eenmaal op ruimer water begon ons iets op te vallen. Het leek op de plotter of er een flinke stroom oost-west stond. De boot stuurde wel 30 graden op. ( een andere kant dan die je wil varen) .Het leek mij stug dus nog maar even nagedacht wat dat zou kunnen zijn.
Al gauw ging ik op speurtocht naar het fluxgate kompas. Die zit in de hangkast ingebouwd. En idd al snel de oorzaak gevonden. Er lag een toilettas vlakbij het elektronisch kompas. En natuurlijk zaten daar stalen attributen in zoals scharen en scheermessen.
De tas een andere plek gegeven en vanuit de kuip hoorde ik al de positieve berichten.
Grappig en ook best wel link wat dat voor gevolgen heeft.

Op de Oostzee ging het prima. Er stond een dikke windkracht 4. Eerst uit oost en hoe verder uit de kust hoe meer zuid-oost. We konden nu de zuid punt van Langeland bezeilen.
Om een uur of 2 ging het steeds meer oost worden en kon nog met moeite en zelfs ook nog met een rif er in Langeland gerond worden en voeren we hierna gauw onder een soepel koersje richting Spodsbjerg
Dit plaatsje stelt niet veel voor. Je kunt er goed liggen voor een nacht. Er is een winkel en een veerboot die je naar Lolland brengt.
Hier heb ik met mijn vader nog een gelegen toen we een huurboot hadden gehuurd vanuit Duivig.
Alweer een jaar of 30 geleden. Toen was er alleen nog maar een kleine vissershaven. Nu een grote jachthaven met veel ligplaatsen voor de sportvisserij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten