dinsdag 5 juni 2018

Waar nu heen?


De weerkaarten zijn unaniem. Voor de komende dagen wordt er een oosten wind verwacht. Niet de prettigste wind om naar de oostkust van Zweden te gaan. Maar wat dan. Er zijn in totaal 2 mogelijkheden. Of veel moeite doen om toch aan de oostkust te komen of te besluiten dit jaar naar de westkust van Zweden te gaan en misschien over te steken naar Noorwegen.
Het laatste is gezien de huidige wind een gemakkelijker keuze. Het nadeel is dat je aan de westkust gevoeliger bent voor depressies, regen en wind. De oostkust heeft vaak beter weer. Maar aangezien het al een bizar voorjaar is weet toch niemand hoe het gaat lopen met het weer.

Het lijkt er op dat we eerst naar het Noorden gaan zeilen richting de westkust. We gaan als we in Noord Sjaeland zijn opnieuw kijken hoe verder. Of we gaan naar Anholt en dan richting Gotenburg of via de noordkant van Sjaeland naar het oosten en via de Sund richting zuid Zweden.

Al met al is het ook een bijzondere zomer voor ons. Normaal heb je als je naar Zweden gaat wel een mooi west of zuidwest windje in het voorjaar. Dit jaar dus niet. Het lijkt er ook op dat dit jaar nog wel even duurt tot die er is. We willen hier ook wel eens weg en gaan zeilen.

Conclusie! Ga waar de wind je brengt en ga er niet tegen strijden....Dit keer dus gewoon naar het noorden.
Misschien Aero, misschien Nibbel Nor of als het te bezeilen is Spodsbjerg op Langeland. Dan is Smalands vaarwater ook nog een optie om door te gaan naar het oosten.


We zien wel.

De zonnebril van de co schipper is in het Kielerkanaal kapot gegaan. 2 solderingen zijn losgelaten. We hebben hier in Moltenort bij een opticien getracht de bril te laten repareren. Het is toch lastig zonder zonnebril. Helaas. Na een nachtje de bril te hebben laten slapen is het niet gelukt. Ze konden het materiaal niet solderen. Helaas. Thuis maar weer kijken.




De Mulligan.

Een zeilschip van 28 meter. Gebouwd bij Huisman in Vollenhove.

Elke voor en na seizoen komt een schilder ploeg uit Nederland het houtwerk lakken en wat schilderwerk.

Zoekplaatje van de Skua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten