vrijdag 8 juni 2018

Taero



Vejro – Taero

Om een uur of 9 anker op. De wind was totaal anders dan voorspelt. Het was oost-noord-oost en het zou zuid-oost zijn. Maar eigenlijk was het maar windkracht 1. Dus met de tor aan richting Vordingborg. Dit keer wilden we de noordkant van dit vaarwater uit. Dit is voor ons een onondekt Denemarken gebied. Wij gaan als we hier langs gaan altijd via Klintholm naar Zweden.
Maar nu had de schipper eens een ander idee. Er was weinig wind en op de motor van Klintholm naar Ystad in Zweden is toch al gauw 50 mijl. Bijna 85 km. Een beetje veel en saai.
Nu was het idee om dan zaterdag naar Rodvig te gaan en dan maandag met noord-west naar Ystad te gaan. Dit zijn iets minder mijlen.
Maar al met al waait het morgen toch weer iets meer en ook genoeg zuid-oost, zodat wij nu morgen lijken uit te varen richting Zweden. Het kan een aantal kanten op. Het wordt of Falsterbro. Via de noordkant of zuid kant. Of het wordt toch Rodvig of het wordt Gislovlage. Dat is de jachthaven van Trelleborg. We zien het wel. We liggen nu bij Taero voor anker op 2,2m water. Weer naar het anker gedoken. Het anker is buitengewoon goed ingegraven ondanks de enorme zeegrasvelden.
Ook is de kapper aan boord geweest zodat iedereen weer een fatsoenlijke coupe haar heeft.
Nu nog lekker lezen en uitrusten voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten