vrijdag 8 juni 2018

Prachtige zeil en ankerligdag



Spodsbjerg. Vejro

Het leek een prima zeildag te worden. Helaas alweer aan de wind. Ook soms een 5bft op de meter. Alweer gauw een rif in,t zeil. Het wind ging meer en meer richting de 5 en draaien naar het oosten. Aangezien je dan een koers moet varen als je het Smalandsvaarwater door gaat van oost, dan moet je kruisen en worden de afstanden bijna verdubbeld. Om een uur of 2 waren we er flauw van. Dat hakken in de golven, buizen en heel scheef gaan. We zochten de westkant van Vejro op en daar ons ankertje laten vallen op 2,20 m water. Lekker het zwaardje op en je ligt bijna aan,t strand.
De zeewatertemperatuur was een graad op 20 en al gauw lag de bemanning in het water. Zelf duik ik dan altijd nog even naar het anker om te kijken of ie goed is ingegraven. Dat niet echt 100% maar genoeg voor windkracht 4. Tevens de prachtige onderwaterwereld aanschouwd. Als je op een dikke 2 meter water ligt wat zo helder is, is er veel bodemleven te zien. En natuurlijk kwallen. Gelukkig netelen ze niet dus af en toe glibberen ze langs je lichaam maar er gebeurd weinig.
In de avond kwam er nog een Duitser bij liggen voor de nacht. Boven het eiland zal ik de hele avond wolken insecten boven de bomen. Te vergelijken met de wolken spreeuwen die je in de herfst wel ziet. Dit waren echt insecten. De zwaluwen konden hun buikje rond eten.
We werden later nog getrakteerd met een prachtige zonsondergang met zicht op Langeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten