dinsdag 19 juni 2018

Karlskrona- Gronhogen


Om 8 uur was de Duitse grootgrutter open en konden er verse broodjes en de laatste verse groenten gehaald worden. Na deze heerlijke broodjes om een uur of 10 voor en achter. Weer een hele mooie reis door de scheren richting de oost uitgang gemaakt. Dit gebied is bijzonder mooi. Het heeft de glooiing van Denemarken gecombineerd met rotsen. Ook een heel mooie anker gebied overigens. Na 15 mijl in de krappe vaargeul te hebben gevaren werden we dit gebied uitgespuugd en kwamen we in de diepe Sund. Daar was het redelijk zeilbaar. De hele Hollandse en Duitse armada achter ons zette koers naar Kristianopel. Wij wilden toch weer eens wat anders. We zetten de code 0 op (een lichtweer super Genua) en zette als enige koers naar Gronhogen op het eiland Oland.
Na een heerlijke dag zeilen met dit zeil lagen we om een uur of 5 vast in Gronhogen.
Hier waren voor het laatst ongeveer 20 jaar geleden. Raar om te zien dat er eigenlijk weinig verandert was. De boten wat ouder. Meer campers op het terrein. Maar dezelfde buurtsuper was er nog evenals het molenrestaurant bij de weg. De huidige havenmeester kon ons melden dat de Duitse havenmeester uit die tijd nog in Gronhogen woonde.
Bijzonder een plek waar het leven stil staat en stil heeft gestaan.





Vertek Karlskrona

Overal marine monumenten

Past ook dit jaar weer. 18 meter

Zoals bij ons de bus.

Kabelpont naar een eiland

Code 0. Licht weer Genua. Heeft bijna de hele middag dienst gedaan.

Zie hier de route door de Karlskrona,s scheren
Hele bijzonder zeilvoering. Genua uitgeboomd over stuurboord, Code 0 over bakboord en grootzeil over bakboord. De Genua hield de Code 0 vol wind.  

Gronhogen. Hier hebben de oude huisjes grasdaken

Er is best veel te doen in Gronhogen

Nu nog met de kop in de wind

Alles nog bijna het zelfde als 20 jaar geleden


Ondiepe kust voor de haven.

Code 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten